Climate-KIC competition en MKB Top 100


2914.jpgPrijsuitreiking 1.JPG
Woensdag 11 juni 2014 is Dorian Hill van Hillblock BV tijdens de Climate - KIC 'Business Competition' in de prijzen gevallen. Op dezelfde dag werd tevens bekend gemaakt dat Hillblock op de 39e plaats is geëindigd van de MKB innovatie Top 100, georganiseerd door de KvK.

Kennisvoucher Climate - KIC


Innovaties voor drijvend wonen, verzakkende riolen en nieuwe dijkbekleding hebben de Climate-KIC Business Competition – Business in Water bij Deltares gewonnen.

In totaal hadden 12 MKB bedrijven een idee ingediend voor deze competitie waarvan er zes op 11 juni een presentatie gaven bij Deltares (Hansje Brinker, Hillblock, Hydrologic, Flexbase, Netics en Van Dijk FEM engineering).

De jury bestond uit Hero Prins (Climate-KIC), Marco Hartman (HKV – lijn in water) en Hans Vissers (Deltares).

De drie innovatievouchers van 25.000 euro zijn gewonnen door
• Jan Willem Roël van Flexbase met een concept voor drijvende autarkische woningen,
• Jos Maccabiani van Hansje Brinker met een concept voor detectie van verzakkende rioolsystemen
• Dorian Hill van Hillblock met een concept voor innovatieve dijkbekleding.

De winnaars gaan hun vouchers verzilveren bij de Climate-KIC betrokken kennisinstellingen. Hillblock zal dit doen bij Deltares, Arcadis en Alterra/Wageningen Universiteit.

Naast de spannende (wed)strijd om de vouchers werd er die middag een presentatie gehouden door Hans Huis in ’t Veld van Topsector Water die vertelde wat de Topsector kan betekenen voor het MKB, en Hero Prins van Climate-KIC die benadrukte dat het MKB ook voor hun initiatief van groot belang is. En er was een markt waar bedrijven en kennispartners hun innovaties presenteerden.(Bron Deltares http://goo.gl/h3UEz9 )
www.innovationquarter.nl

MKB innovatie Top100


Op woensdag 11 juni 2014, presenteerden de Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media voor de negende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd.

De innovatiescouts en expertpanels dragen de ondernemingen voor en beoordelen de nominaties op impact voor de branche en samenleving, originaliteit en verkrijgbaarheid (oa gerealiseerde omzet).
Na de voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De voorzitter van de jury is Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter/algemeen directeur FME.

De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts, de ingediende formulieren en desk research (google, resultaten en het bekijken van websites).

De jury heeft Hillblock BV de 39e meest innovatieve ondernemer bevonden van alle inzendingen.

www.mkbinnovatietop100.nlTerug naar homepageNL EN


REKENTOOL GOLFREDUCTIE Lees verder
Lees hier het DELTARESRAPPORT Lees verder
Memo Deltares m.b.t. tot het berekenen van de ruwheidsfactor van Hillblocks. Lees verder
Hillblock realiseert een golfoploop reductie van 30% Lees verder


Volg ons

Facebook  Twitter  LinkedIn  Google+