Innovatie bij Waterschap Rivierenland


IMG_2295.jpgdijkverbetering_banner.pngpav_8154.jpg
Dit jaar bereikt Waterschap Rivierenland een mijlpaal; maar liefst vijf dijkverbeteringen zullen in hun beheergebied worden uitgevoerd. Dit doen zij het liefst op innovatieve wijze. Een voorproefje met innovatie hadden zij al eerder genomen door het gebruik Hillblocks in polder Nieuwland.

In uitvoering #nieuwedijk


Als onderdeel van de gebruikte innovatie in het beheergebied Waterschap Rivierenland presenteerde Hillblock zich 14 april op het evenement 'In uitvoering: #nieuwedijk'.
Hier kreeg Hans Hill de kans om Minister M.H. Schultz-van Haegen de toepassingsmogelijkheden van het Hillblock toe te lichten. Tevens werd zij op de hoogte gebracht van het 'Vergelijkend onderzoek zetstenen voor dijken'.

Innovatieve dijkverbeteringen


Waterschap Rivierenland vind het belangrijk om innovaties toe te passen in haar beheergebied.
Onder andere door nieuwe inzichten, klimaatveranderingen, toename van het aantal inwoners en het economisch belang leiden tot hogere landelijke veiligheidsnormen voor de dijken.
Met de toename van de technische mogelijkheden en de ontwikkeling van nieuwe materialen ontstaan ook nieuwe mogelijkheden om de dijken te verbeteren, en waar mogelijk ruimte, tijd en geld te besparen. Daarom zoekt het waterschap samen met andere overheden, kennisinstituten en marktpartijen naar innovatieve oplossingen voor dijkverbetering.

Dijkgraaf Roelof Bleker: "Door samen met kennisinstituten, marktpartijen en de omgeving te zoeken naar innovatieve oplossingen voor dijkverbetering besparen we mogelijk tijd, ruimte en geld.Hiermee laten wij als Waterschap Rivierenland zien wereldwijd koploper te willen zijn op het gebied van dijkinnovatie."Terug naar homepageNL EN


REKENTOOL GOLFREDUCTIE Lees verder
Lees hier het DELTARESRAPPORT Lees verder
Memo Deltares m.b.t. tot het berekenen van de ruwheidsfactor van Hillblocks. Lees verder
Hillblock realiseert een golfoploop reductie van 30% Lees verder


Volg ons

Facebook  Twitter  LinkedIn  Google+