Testen Hillblock in de Deltagoot gestart


Deltagoottest_uitsnede_kl.jpg
Hillblock test twee type stenen tijdens het 'Vergelijkend onderzoek zetstenen voor dijken'; het basisblock en het slimblock.
Het basisblock is een licht robuuste betonzuil met beperkte open ruimte bij de kop om het water gereduceerd in de kanalen en onderlaag toe te laten. Door de sterke energiereductie is de steen zeer stabiel.
Het slimblock heeft een grotere open ruimte tussen de koppen en de kanalen, dit zorgt voor een sterke golfoploopremming. Beiden stenen zijn al eerder op stabiliteit getest en geheel volgens de veiligheidsnormen goedgekeurd.
Bekijk ook de RWS Factsheet en Nieuwsbrief.

Start testen


Na een week inbouwen zijn de eerste golfoplooptesten van Hillblocks op het boventalud gestart.
De 15 cm hoge Hillblocks worden eerst enkel in de golfoploopzone geplaatst met in de golfaanvalszone een traditionele steen. Vanaf week 15 wordt het talud omgebouwd tot een volledige Hillblockdijk. Zo kan in week 16 echt begonnen worden met zowel de stabiliteitstesten (golfaanvalszone) en de golfoplooptesten op de testdijk met Hillblocks. Eind 2014 worden de resultaten van alle testen door Rijkswaterstaat bekend gemaakt.

Open dag


Op woensdagmiddag 23 april en donderdag 24 april houden wij voor betrokkenen en belanghebbenden een open dag.
Op één van deze dagen kunt u een unieke testdag van de Hillblocks in de Deltagoot bijwonen. Op andere dagen van het vergelijkend onderzoek is de Deltagoot niet toegankelijk voor publiek. Heeft u interesse om of op 23 april of op 24 april aanwezig te zijn stuurt u dan een bericht naar d.hill@hillblock.com. U krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bericht met meer informatie over deze dag. Graag aanmelden voor 17 april.

Uitnodiging open dag in PDF.


Terug naar homepageNL EN


REKENTOOL GOLFREDUCTIE Lees verder
Lees hier het DELTARESRAPPORT Lees verder
Memo Deltares m.b.t. tot het berekenen van de ruwheidsfactor van Hillblocks. Lees verder
Hillblock realiseert een golfoploop reductie van 30% Lees verder


Volg ons

Facebook  Twitter  LinkedIn  Google+