Hillblock krijgt Eervolle vermelding Beton voor de Natuur


Beton voor de Natuur 2013.jpgEervolle vermelding Beton voor de Natuur 2013_kl.jpgUitreiking Beton voor de Natuur 2013_kl.jpg
De belangenvereniging Cement & Beton Centrum organiseert jaarlijks de ideeënprijsvraag "In de Kiem Gescoord". Met deze prijsvraag willen zij jonge initiatieven uit de cementindustrie stimuleren om zich te ontwikkelen en te vestigen binnen de sector. Dit jaar was het thema van de ideeënprijsvraag "Beton voor de Natuur"

Jury


De inzendingen voor de prijsvraag werden beoordeeld door een vakkundige jury, die allen op een andere manier gelinkt zijn aan de betonindustrie.
De criteria voor beoordeling waren originaliteit, haalbaarheid, bijdrage aan duurzame toepassingen van beton, functionaliteit in de natuur en innovativiteit.

Juryrapport Eervolle Vermelding


Dijk van een innovatie
Deze dijksteen is even simpel als doeltreffend. De jury is zeer te spreken over het feit dat de steen een symbiose tussen natuur en dijk mogelijk maakt. Uniek dat de milieufactor als uitgangspunt is genomen voor deze innovatie. Zoals wordt omschreven in de presentatie: ‘Innovatie en steenzettingen
voor de waterbouw kwamen de afgelopen vijftig jaar niet in één zin voor.’ De jury ziet dit als een waardevolle innovatie die een eervolle vermelding verdiend.

Ga hier naar de inzending en andere publicaties.Terug naar homepageNL EN


REKENTOOL GOLFREDUCTIE Lees verder
Lees hier het DELTARESRAPPORT Lees verder
Memo Deltares m.b.t. tot het berekenen van de ruwheidsfactor van Hillblocks. Lees verder
Hillblock realiseert een golfoploop reductie van 30% Lees verder


Volg ons

Facebook  Twitter  LinkedIn  Google+