Succesvolle opening innovatieve kering Nieuwland Parc


f05b5026-2f79-11e3-8ddf-22000aa52c3b-large.jpgNieuwland-019.jpg
Bekijk hier de video van de opening

Rene Cruijsen Waterschap Rivierenland: "Na tientallen jaren, zijn wij als waterschap blij dat deze innovatieve voorlandkering nu bijna gereed is. Samen met de projectleider(s), de aannemer en de gemeenten hebben we deze goedkopere maar vooral innovatieve kering kunnen realiseren. Deze kering is een mooi voorbeeld hoe innovatie in de praktijk toegepast kan worden. Als eigenaar en beheerder van deze kering zijn wij daar trots op!"
Ook wethouder Verheij van Alblasserdam noemde de afronding van de werkzaamheden een ‘belangrijke mijlpaal’. “Droge voeten is een belangrijke randvoorwaarde om te ondernemen in buitendijks gebied,” aldus Verheij.

De Voorlandkering in polder Nieuwland is bijna gereed, de ondernemers kunnen veilig werken en ondernemen. Op maandag 7 oktober 2013 hebben bestuurder René Cruijsen van Waterschap Rivierenland, wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam en wethouder Kees Koppenol van de gemeente Papendrecht hun 'steentje' bijgedragen aan het gereed maken van deze innovatieve kering met Hillblock.

Bekijk publicaties
Terug naar homepageNL EN


REKENTOOL GOLFREDUCTIE Lees verder
Lees hier het DELTARESRAPPORT Lees verder
Memo Deltares m.b.t. tot het berekenen van de ruwheidsfactor van Hillblocks. Lees verder
Hillblock realiseert een golfoploop reductie van 30% Lees verder


Volg ons

Facebook  Twitter  LinkedIn  Google+