RWS: nieuwe tussenstand innovatie 'natte' projecten


Vissers in Stavenisse_800x600px.jpgClose up_nov Stavenisse.JPGImage_20077182
Deze maand is het proefvak in Stavenisse omgezet naar een normaal dijktracé. Aankomend jaar zal het vak met Hillblocks door RWS op verschillende meetnetten gemonitord worden waaronder o.a. ecologie, stabiliteit en golfoploop.
Door RWS wordt het volgende hierover gezegd: 'We hebben het al op kleinere schaal getest in de Deltagoot van Deltares', zegt Rob Portielje, die zich namens het Corporate innovatieprogramma bezighoudt met het project. 'Maar als het dijkvak is opgeleverd kunnen we zien hoe de dijk zich in de praktijk houdt.' Als dijken inderdaad niet of minder verhoogd hoeven te worden, kan dat landelijk een besparing betekenen van vele miljoenen.

Rijkswaterstaat


In een eerdere nieuwsflits op de website van Rijkswaterstaat werd al eerder geschreven over de duurzame dijkbekleding in de Stavenissepolder. In dit project wordt een proefvak aangelegd met de innovatieve dijksteen Hillblock, eerder uitgebreid getest onder de vlag van het Innovatie Test Centrum van Rijkswaterstaat. Daarmee heeft de dijksteen zijn eerste stappen in de praktijk gezet. Eind deze maand wordt het eerste dijkvak – 4.000 vierkante meter groot – opgeleverd. Het project is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen Rijkswaterstaat, marktpartijen (Hill Innovations en Martens Beton) en kennisinstituten (Deltares).
Lees meer: www.rijkswaterstaat.nl
Terug naar homepageNL EN


REKENTOOL GOLFREDUCTIE Lees verder
Lees hier het DELTARESRAPPORT Lees verder
Memo Deltares m.b.t. tot het berekenen van de ruwheidsfactor van Hillblocks. Lees verder
Hillblock realiseert een golfoploop reductie van 30% Lees verder


Volg ons

Facebook  Twitter  LinkedIn  Google+